Selecteer een pagina

Deze blog gaat vooral over eten! mm heerlijk! Dit was een zondagse lunch, met een overheerlijk croissantje erbij. We hebben vlakbij de school van de kinderen twee supermarkten, een Lidl en een Bi1. De Lidl heeft als voordeel dat er producten zijn die je herkent, want ze zijn overal hetzelfde. We eten bijvoorbeeld graag Maiswafels met Pindakaas. Hier heet dat in de Lidl Galettes de maïs, oke de pindakaas hebben we dan wel uit Nederland meegenomen want die is toch echt het lekkerste. We hebben ook een bakker in het stadje met lekkere volkoren broden. Ze zien er zo mooi rond uit en vullen super goed. Tegelijkertijd zijn het niet van die zware broden die je wel eens in het buitenland ziet. Daar hebben we echt geluk mee. Ik was van plan om heel vaak mijn eigen brood te bakken, maar in de praktijk doe ik dat niet zo vaak. Het brood heet Bucheron.

Iedere ochtend, nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, is het tijd voor een heerlijk kopje koffie.  Je maakt me echt blij met een heerlijke kop koffie met warme melk en zo’n mooie laag melkschuim. De ene melk laat zich mooier opschuimen dan andere melk. En soms schuimt hij mooi, maar voordat je de schuim in het kopje hebt gekregen is het al verdwenen. Ondertussen heb ik hier hele fijne melk gevonden! Mm lekker koffie!

In Nederland drinken we graag bij de lunch een lekker glas karnemelk. In Frankrijk had ik dat nog niet gevonden dus ja water, een kopje thee of een glaasje sinaasappelsap is ook best lekker. Van mijn buurman kreeg ik de tip dat als er een arabisch teken op staat, dan is het karnemelk. De karnemelk is iets dikker en heerlijk vol van smaak. Mocht je nog op vakantie gaan naar Frankrijk, dan moet je dus zo’n soort fles hebben. De gele bloem heeft Dennis voor mij geplukt! Ik had Tulpen willen kopen voor de Pasen, helaas was dat niet gelukt, ze waren steeds uitverkocht. Toen kwam hij later heel lief thuis met deze gele bloemetjes, “je wilde toch nog gele bloemen?”.

Het weer is hier al een aantal dagen goed! Dat betekent dat we buiten kunnen eten. We hebben voor het huis een picknicktafel neergezet. We hadden de trap, die verstopt was onder de klimop schoon gemaakt. Lekker met een borstel over de stenen gaan. Dit was een klusjes waar ik al heel lang zin in had. Maar er waren steeds andere klussen die belangrijker waren. Tot de dag daar was dat we de trap eens fijn onderhanden hebben kunnen nemen.  Wat een voldaan gevoel. We zijn super blij met het resultaat. En het leuke is, aan de zijkant van het huis, zit nog zo’n trappetje, dus ik kan nog eens lekker aan de slag.

Van al het harde werken krijgen we honger. De kinderen hadden de hele week hard gewerkt op school. Dus zij mochten kiezen wat we aten. We konden uit school nog langs de supermarkt, dus de keuze was reuze. Het werd Pizza! Wel hadden we kant en klaar deeg gekocht, maar verder zelf belegd. Hartstikke lekker! En zie ook nog een stukje van de trap!! 😉 En ineens begint de natuur overal uit te lopen. We hebben een wijds uitzicht en in de verte zien we de bomen verkleuren. Licht groene bomen maar ook heel veel witte bomen, die zitten vol met bloesem. Echt prachtig.

De paarden vergeten we niet. Nu we vaak buiten eten, komen ze ons vaker opzoeken. Ze gaan soms ook gewoon een heel stuk galopperen. Zo mooi om te zien hoeveel ruimte de paarden hebben en dat ze dus daar ook van genieten. En deze avond, we zaten nog even aan tafel, kwamen de paarden ook een kijkje nemen, dat was natuurlijk het startsein om de bakjes uit de keuken te halen; we sparen de hele dag door appelschilletjes, blaadjes sla, wortels en nog meer.

Hoe onze Pasen was heb je in de blog van Tessa kunnen lezen. Op eerste paasdag zegt Dennis, tegen mij: “Mama, ik mis de haantjes pik”. “Ja, daar heb je helemaal gelijk in!” Daarna was Dennis weg; hij ging een stuk fietsen met Jeroen. Ik bleef er nog aan denken, de brood haantjes horen er wel bij ja, hij heeft een punt. Ik ben op Internet gaan zoeken want hoe maak je die dingen eigenlijk? Van bloem een zoet brooddeeg met suiker en gesmolten boter, melk en nog wat ingredienten, dat laten rijzen, daarna door een  basterdsuiker /kaneel mengsel rollen en een soort van Haantje maken, nog even laten rijzen en hup de oven in. Hij was blij verrast toen hij later een bordje vol met Haantjes zag! Ze waren heerlijk.

En nu we het toch over zoveel eten hebben, ik heb nog een leuk verhaal. We zijn gek op zalm! En Zalm is hier echt goed te krijgen, lekker gerookt of een moot uit de oven met gegrilde groenten erbij. Jammie. De buurman had ons uitgenodigd en we kregen daar een heerlijke vissoep. Daar wilde ik meer van weten! Nou dat kon, ik kreeg zelfs uitleg hoe ik het ook kon maken en een recept. Hierbij ben je dus gewaarschuwd 😉  als je liever niet wil weten waar je lekkere stukje zalm vandaan komt, stop met lezen.

Om een lang verhaal kort te maken; we hebben ook een hele zalm gekocht. Zo één waar de kop en de staart nog aan zit. Dennis heeft hem in stukken gesneden. Dapper he! Dat doet hij gewoon. Alleen zei hij daarna wel; “Ik heb mijn handen wel twee keer gewassen, maar je ruikt het nog steeds!” Vervolgens heb ik van o.a. de kop en staart mijn eerste vissoep gemaakt, met nog wat andere toevoegingen van vissoorten (uit een pakje dat wel) en kruiden. De vissoep was heerlijk! En zo blijf ik mezelf verbazen, ik had dit nooit van mezelf verwacht, dat ik dus zo’n vissenkop sta uit te pluizen, want graten die wil ik niet in mijn soep! Ik vond het dan ook best spannend, zal ik eerlijk toegeven! Maar dit gaan we vaker doen, want het viel achteraf gezien best mee. Mocht je nu heel benieuwd zijn naar de foto’s, laat het even weten.

Ik sluit af met een mooie natuurfoto, we hebben vanavond heerlijk gewandeld na het eten. Weer een nieuw pad ontdekt. De zon scheen nog door de bomen en we zagen zelfs een hertje!  We zagen beekjes stromen en er was Brem die mooi geel bloeide. Ik heb meteen een bos geplukt, gezellig voor op de tafel.

 

 

Wat is je reactie?
+1
7
+1
29
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0